Coronavirus: Vilka är chansen att jag får detta virus?

av | 26 mars, 2020

Vad är Coronavirus, är det en hot

Om du helt enkelt inte tittar på nyheterna längre, har du antagligen hört något annat förutom vad som händer i Kina. Koronaviruset är månadens sjukdom och alla ögon är på Wuhan. Men vad är coronavirus, vet någon som läser detta verkligen? och var kom det från exakt. Jag skulle vilja ta lite tid på att förklara det här eftersom jag känner till det för närvarande så att du bättre kan förstå var all denna oro kommer från.

Hur många är smittade

Genom att infektera ungefär 7 000 människor i Kina för närvarande verkar koronaviruset ha börjat i Wuhan-landet från skaldjur som är markerade av alla platser. Detta råkar vara en grogrund för olaglig handel med djur som fåglar, kaniner, fladdermöss, ormar och liknande. Det intressanta med koronaviruset är att det är förvånansvärt svårt att faktiskt gå från en människa till en annan människa. Koronaviruset är faktiskt mycket mer skickligt att hoppa från ett djur till en människa. Det är detta som har fått många att tro att viruset troligen började av människor som kommer i kontakt med djur i denna olagliga handelspost i Wuhan. Speciellt fladdermössen, eftersom det är den högsta likheten som för närvarande är känd för jämförelse.

Det var faktiskt tack vare en grupp människor kända som virologer i Wuhan Institute for Virology som märkte att det var någonstans upp till ett nittiosex procent match mellan viruset som för närvarande plågar människor och de som kommer från fladdermöss.

Vad är det exakt?

Men efter allt detta berättar det inte riktigt för oss om vad viruset faktiskt är och varför alla är så oroliga för det. Jag lämnar det åt dig att fatta det beslutet när jag försöker göra mitt bästa för att förklara det. Du ser koronavirus är faktiskt en stor grupp olika virus som, även om de drabbar både människor och djur, verkar orsaka luftvägssjukdomar hos människor som liknar allt från förkylning till något mer allvarligt. Du kanske till och med har hört talas om ett liknande problem som Kina tidigare har ställt inför, kallat svårt akut andningssyndrom eller SARS. Detta specifika coronavirus kom i allmänhetens ljus hela vägen tillbaka 2002 och hamnade med att spridas till över 25 länder som står för nästan 8000 kända fall av viruset.

Hur vet jag att jag har fått CoronavirusCoronavirus-överföring

Symtom

Faktum är att symtomen som du upplever från denna specifika stam är relativt milda. De flesta rapporterar att de hade symtom som i många fall verkar likna förkylningen. Rinnande näsor, huvudvärk, hosta och feber, men det finns också flera rapporter om att detta virus har orsakat allvarligare luftvägssjukdomar hos människor som liknar lunginflammation eller bronkit. Nu är det ingenting som en frisk kropp inte skulle kunna bekämpa, men om du börjar komma till människorna i avancerad ålder som råkar ha olyckan med att drabbas av viruset kan det bli farligt för dessa människor i synnerhet, vilket verkar att vara fallet när du faktiskt sätter dig ner och analyserar de fem dödsfall som faktiskt har inträffat från viruset. Klorokin i Sverige och Zithromax kan användas för behandling

Medieinflytande

Se medierna älskar en bra rubrik även om det skrämmer skiten från ett helt land, så fem dödsfall var som en sjuk guldhög för, vad de förmodligen inte lyckades nämna gång på gång var de fyra av dessa fem personer faktiskt hade underliggande mediciner som gjorde dem extremt sårbara för viruset och vad det kunde göra för dem. Tyvärr resulterade denna kombination av otur i deras dödsfall och det har varit anledning tillräckligt för att orsaka oro. En av de större frågorna hos människors sinne idag är om viruset innehåller eller inte.

Kina under ett breakout

Väl inne i Kina har det faktiskt sagts att det finns fall som dyker upp i Peking, Shanghai och Guangdong-provinserna. Men utanför Kina har det rapporterats fall i Thailand vid 14 år, sedan Hong Kong vid åtta, medan USA, Sverige och Macau har sett cirka fem fall. Det finns andra men du får idén. Människor kommer att resa och dessa saker kan gå runt, så var säker där ute och gå till din läkare om du börjar uppleva luftvägar bara för att vara säker.

6 reaktion på “Coronavirus: Vilka är chansen att jag får detta virus?

 1. Alvin Bjork

  Sunt förnuft är det bästa sättet att förhindra spridning av Coronavirus. Genom att vara vaksam med handtvätt, hålla händerna borta från ansiktet och hålla sig borta från områden med hög koncentration (stora folkmassor, konferenser osv …), minskar sannolikheten för att drabbas av detta virus kraftigt.

  Svara
 2. Valdemar Blomstedt

  Koronaviruset har orsakat larm hos många människor, i den utsträckning att offentliga religiösa tjänster, skolor och företag har stängts av hela Kina, Korea och Singapore. Det verkar vara goda försiktighetsåtgärder som också kan leda till massapanik i allmänheten.

  Svara
 3. Lennart Soderholm

  Media har orsakat en panik motiverad av rädsla och hysteri. Även om koronavirus är nytt och alarmerande för vissa, har allmänheten inte haft möjlighet att bedöma det objektivt, utan enbart av de farliga utsikterna från media. Det har lyfts fram människors själviskhet när de förvarar hushållsartiklar och lämnar ingenting åt andra som också är i behov.

  Svara
 4. Tage Hagerstrom

  COVID-19 är inte ett virus att ta lätt på. De personer som är 60 år och över är mer benägna att förgås från Coronavirus, baserat på uppgifterna i Kina och på andra håll i världen, som USA och Italien. Inkubationsperioden (1-20 dagar) för COVID-19 är mycket längre än influensavirus, svininfluensa och andra virus som är ny.

  Svara
 5. Samuel Heidenstam

  Kina släppte koronaviruset i syfte att eliminera sin äldre befolkning och sluta utbetala pensionsförmåner. De tänkte inte på skadan den skulle göra världsekonomin.

  Svara
 6. Faje Engberg

  Kostnaden för ett coronavirus-test i USA är extremt hög, så de testar inte någon som inte har varit i Kina nyligen. Detta kan visa sig vara en stor fråga, eftersom det kan spridas här redan, vilket är uppenbart när man tittar på det senaste fallet från Kalifornien utan känt ursprung.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *