Finns det en chans att kloronkin kan vara effektiva i behandlingen av Coronavirus?

av | 26 mars, 2020

Kan Man Köpa Chloroquine I Turkiet

Köpa Chloroquine Online Billigt

Finns klorokin (Alaren) tillgängligt i Sverige

Situationen blir allvarligare för många länder runt om i världen när coronavirus-pandemin förgrymmer. inte bara har globala marknader tagit ett dykare hårdare än de har gjort på åren, världsekonomin har praktiskt taget stoppat. Hela länder får höra att hålla sig hemma och skydda på plats vilket resulterar i att hundratusentals uppsägningar och låginkomstarbetare inte kan tjäna sitt liv. Till och med i USA, det rikaste landet i världen, lever 70% av arbetarna lönecheck-till-lönecheck. Många arbetar flera jobb bara för att få slut och mera många industrier har stängts av helt.

Ekonomisk nedbrytning

Drastiska åtgärder som en universell grundinkomst övervägs för att hålla liv i ekonomin och hjälpa människor att betala sina räkningar. Det är orealistiskt att be människor att stanna hemma och inte arbeta men fortsätta betala sina räkningar. Detta har resulterat i en allvarlig ekonomisk kris i många länder. Just nu, mitt i mars, finns det inget vaccin i sikte. Det finns emellertid ett läkemedel som tidigare har utvecklats för att behandla malaria som visar löfte för behandling av Coronavirus. Detta läkemedel kallas klorokin och det utvecklades ursprungligen för att behandla malaria men kan vara ett svar för att hjälpa människor att överleva Coronavirus.

Ursprungligen utvecklades 1940

Klorokin utvecklades faktiskt på 1940-talet och priset har ökat 98% de senaste veckorna när intresset växer. Det föreskrevs ursprungligen för malaria och godkändes för användning i USA och 1949. Läkare och forskare arbetar dygnet runt för att testa olika mediciner mot coronavirus. Ingen har visat lika mycket löfte som klorokin som studeras i labbet och testas just nu. Allvarliga läkemedelsföretag rusar in i forskningsexperiment för att testa florikan och andra läkemedel som en potentiell behandling för Coronavirus. Problemet är att sådana studier kräver tid som är en lyx som många länder inte har. Italien rapporterade nästan 500 dödsfall på en enda dag från coronavirus och landet är under en version av krigslagar där alla resor är begränsade.

Lovande resultat från klorokin

Franska forskare har rapporterat att de biologiska resultaten är lovande när det gäller klorokinbehandling av Coronavirus. Det finns flera kliniska studier som pågår över hela världen för att testa Chloroquins effekt mot Covid-19.Doktorer rapporterar att Chloroquine i kombination med antibiotikumet azitromycin hjälper till att minska effekterna av coronavirus hos patienter. En del av det som gör detta nya virus så dödligt är dess förmåga att attackera lungorna och skada även när en person inte visar några symtom. När symtomen är uppenbara har lungorna genomgått allvarliga skador och riskerar permanent ärrbildning. Detta kan ha en allvarlig inverkan på sjukvårdens framtid eftersom det kan lämna miljoner människor med långvariga hälsokomplikationer relaterade till deras lungor.

Över 1 200 fall i Sverige

Regeringar runt om i världen, inklusive i Sverige, söker efter medicinska förnödenheter och till och med nationaliserar privata sjukhus eller upprättar nya tillsammans. Till och med i USA har president Trump beordrat ett us marinska sjukhusfartyg att hjälpa till i New York där de överskrids av fall. Den senaste rapporten från Sverige bekräftar över 1 200 fall av Coronavirus vilket ger det totala antalet globala infektioner till minst 308 000. Även unga patienter drabbas enligt uppgift allvarligt lungfel och även med andningsskydd hosta rosa skum enligt vittnesmål från medicinska arbetare.

Alla åldrar kan få Coronavirus men

De som har den högsta risken inkluderar äldre och personer med befintliga lungtillstånd eller svagt immunsystem. Under det senaste dygnet har en ökning av fall i svenska med New South Wales rapporterat över 500 ensam. De senaste rapporterna kring Chloroquine har fått invånare i Lagos, Nigeria att självmedicinera med läkemedlet orsakat två överdoser av Chloroquine. Kom ihåg att du inte tar någon medicin, inte ens Chloroquine, utan recept från läkare. Mycket forskning måste fortfarande göras innan behandling godkänns för behandling av Coronavirus.

NSW sätter in lockdown

New South Wales inrättade just en omfattande avstängning av icke-nödvändiga tjänster under de kommande 48 timmarna. NSW Premier Gladys Berejiklian står bakom drivkraften för ett lockdown och förväntar sig att skolor kommer att stängas av tisdagen. Tvätta händerna ofta, håll minst sex fot mellan dig och andra människor och undvik att vidröra ansiktet under tiden.

8 reaktion på “Finns det en chans att kloronkin kan vara effektiva i behandlingen av Coronavirus?

 1. Tore Ljung

  Jag tror att klorokin är det närmaste vi har ett läkemedel som kan / kommer att vara till hjälp. Men människor har överdoserat försöker använda detta läkemedel från sent. Folk hörde att det var ett botemedel och har nu skadat sig själva när de försökte använda det. Trump säger att det har godkänts av FDA. Jag har inte sett något i andra media än Trump säga att FDA godkände det för användning. Jag tror att det fortfarande går igenom försök och förhoppningsvis kommer det att vara redo att ta innan långt – utan några långsiktiga biverkningar.

  Svara
 2. Sixten Cederstrom

  Klorokin serverar ett immunsuppressivt medel och har en historia av att tillhandahålla behandling för de som drabbats av malaria eller olika autoimmuna tillstånd inklusive reumatoid artrit. Klorokin hämmar överflödet av cytokiner som svar på en viral lidelse. Medan cytokiner vanligtvis är inneboende i ett naturligt immunsvar, kan deras överflöd orsaka förödelse på kroppen, vilket kan leda till ett inflammatoriskt svar.

  Svara
 3. Matteo Ostlund

  Är det brist på hydroxiklorokin (Plaquenil) eller klorokin? Ja. Det har nyligen varit brist på dessa läkemedel, som är viktiga mediciner för personer med lupus och de med reumatoid artrit. Hydroxiklorokin (Plaquenil) och klorokin (tidigare känd som Aralen) är mycket lika. Klorokin utvecklades först, men hydroxiklorokin blev föredraget eftersom det har färre biverkningar. Nya anekdotiska rapporter och studier i provrör har antytt att dessa läkemedel också kan hjälpa till att behandla COVID-19, den pandemiska sjukdomen orsakad av det nya koronaviruset. Det var denna nyhet som orsakade brist på senare tid. Den 19 mars 2020 meddelade Mylan, en tillverkare av hydroxiklorokin, att den skulle påskynda produktionen i USA, och Teva, ett annat läkemedelsföretag, meddelade att det kommer att leverera miljoner doser till USA. Andra företag har också ökat sin produktion av detta läkemedel och vi räknar med att läkemedelsbristen snart kommer att lindras. https://www.hss.edu/conditions_hydroxychloroquine-plaquenil-chloroquine-shortage-covid-19-coronavirus.asp

  Svara
 4. Eric Sohlmann

  Det epidemiska Corona-viruset har orsakat ett uppror under de senaste veckorna och flera undersökningar har lett till att upptäcka effektiviteten av Choloroquin-fosfat mot lunginflammationen orsakad av detta virus. Personligen tror jag att det fortfarande är en hypotes som ännu inte har bevisats, onödigt att säga, det finns inget brott i att vidta försiktighetsåtgärder genom att vidta Choloroquin precis som vi gör det för vår malariainfektion. Problemet med Choloroquin är efterverkan av kroppskling hos så många människor, inklusive mig själv. Men i fall där det finns en epidemi måste man välja mellan kroppskling eller infektion. Jag skulle dock gå för det förra. Som en applicerad kemist tror jag att blandning av klorokinfosfat med levofloxaxcin och klaritromycin skulle kunna ge oss ett kraftigt vaccin eller botemedel om det är korrekt blandat under övervakning av erfarna apotekare, medicinska kemister och medicinska läkare. Personliga hygien- och säkerhetsåtgärder är det bästa sättet att förhindra Corona Virus just nu. Tvätt av händer med saneringsmedel har varit väldigt stark av alla. Jag hoppas att apotek inte börjar hamstra Choloroquin eller att marknadsförare inte kommer att blåsa upp priset eftersom det är ett sätt att göra förmögenhet. Vi hoppas få ett botemedel så snart som möjligt.

  Svara
 5. Gosta Lindstrom

  Klorokin kan vara användbar för COVID-19. Jag känner att om det här läkemedlet fungerar, använd det! Varför inte arbeta med något vi har än att vänta på ett nytt läkemedel som kan ta månader att göra. Klorokin, tillsammans med en Z-pak verkar fungera så varför inte använda det?

  Svara
 6. Patrick Ohlin

  Klorokin användes tidigare för att behandla malaria. Det har föreslagits att det kan fungera för Coronavirus. Från vad jag förstår har det inte testats på infekterade människor, men att de kommer att börja testa. Man har tänkt att vi kanske borde försöka hålla rememdy för att se om de fungerar. Jag hoppas att detta är ett effektivt läkemedel mot cornonvirus.

  Svara
 7. Leo Posse

  Det finns flera viktiga skäl för att inte anta, utan rigorösa kliniska prövningar, att Klorookin är en behandling för Covid 19. På måndag dog en Arizona-man i sextiotalet efter självmedicinering med klorokinfosfat, ett läkemedel som är avsett att rengöra akvarier. Det kan också finnas brister för människor som behöver det. Artrit- och lupuspatienter har rapporterat en körning på apotekslagren av läkemedlet efter presidentens kommentarer förra veckan. För många människor med lupus finns det inga alternativ till dessa mediciner.

  Svara
 8. Marcus Augustsson

  med tanke på hur långt detta virus har spridit sig är det bättre än ingenting att ha något att åtminstone försöka begränsa de problem vi står inför idag. Förhoppningsvis kommer detta att vara ett bra första försök medan ett vaccin görs.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *