Herpes zosterinfektion: vad det är och hur man botar det

av | 1 juli, 2020

Min sexuellt överförda sjukdomshistoria

Vaccinvaccination

Herpes Zoster-information

När jag var ett barn ungefär sju år gammal minns jag att jag spelade i parken med mina vänner. Vi var unga och tyckte att det var en ljus idé att spela i smutset och leta efter maskar som skulle dyka upp så ofta efter att det hade regnat under dagen. När min far kom för att berätta för mig att vi skulle åka hem så jag kan äta middag började jag känna mig väldigt kliande och ha ett rödaktigt utslag på armen. Jag tyckte inte att det var så mycket förrän jag fortsatte att skrapa det tills det började blöda och brinna. Jag visade mina föräldrar min arm. Min far sa att det bara är ett utslag det kommer att vara OK men min mamma (som är en registrerad sjuksköterska i delstaten New York) sa snabbt till mig att jag hade vattkoppor och att jag inte kan gå i skolan förrän jag var gjort behandlas för mitt tillstånd. Enligt henne var det mycket smittsamt och jag skulle säkert smitta några av de andra barnen på min skola om de kom i kontakt med mig. Jag gick utanför skolan i ungefär en vecka om mitt minne tjänar mig bra och jag gillade verkligen att kunna vara hemma hela dagen och titta på tecknade filmer. Det var nästan som om jag hade träffat barnlotteriet och haft en minisemester. Jag kunde äta spannmålspela med mina leksaker och till och med stanna uppe senare än vad jag normalt skulle göra. Som barn var det bokstavligen tiden i mitt liv. Min mamma kände sig dåligt för mig så jag kunde ha chokladkaka, glass och godis mycket oftare än vad jag normalt skulle ha fått under en vanlig veckodag.

Vattkoppor

Jag tar upp min erfarenhet med vattkoppor eftersom min yngre bror fångade det vi först trodde var vattkopporna några år senare men hans erfarenhet var helt annorlunda än gruvor. Hans utslag började mycket lik min tidigare situation med vattkoppor, men han verkade hantera mycket mer smärta och han var på sidan av magsområdet plus att det var mycket större än gruvor i jämförelse. Hans sjukdom verkade i allmänhet vara mycket allvarligare eftersom han var tvungen att åka till sjukhuset. Jag är inte säker på om han fick några behandlingar på sjukhuset eftersom jag inte gick med dem. När de kom tillbaka frågade jag min mamma varför hans vattkoppor var så mycket svårare än gruvor? Och hon svarade att hans form av vattkoppor kallades bältros. Jag förstår fortfarande inte helt hur denna sjukdom kan vara så liten hos mig men så intensiv med lillebror. Men utifrån vad jag förstår visas viruset vanligtvis först som vattkoppor men kan förbli vilande i flera år efteråt. Då kan det återkomma med hämnd i form av bältros. Jag var under intrycket av att jag botades av viruset som fick mig att få vattkoppor fram till just det ögonblicket. Efter ungefär två veckor när min lilla bror var hemma gråtande och klagade över smärtan, var han tvungen att tåla med bältrosutslag. Han blev så småningom bättre och återvände tillbaka till sitt normala friska jag igen.

Hemsk smärta

Från att titta på min lilla bror gå igenom detta scenario av ångest och plåga efter denna sjukdom. Och nu vet jag att det kan återvända och orsaka mig den typen av smärta jag är verkligen bekymrad över min framtid. Jag gillar inte tanken på att få detta virus bara leva avslappnat i kroppen tills det bestämmer sig för att attackera mig igen. När som helst kan jag vara bältros nästa offer. Så jag är glad att göra den här undersökningen idag. Det informerar mig faktiskt med bra information om bältros i allmänhet. Jag visste inte att de hade mediciner som kan hjälpa människor att få ett framtida bältrosutbrott. Jag kommer att undersöka eventuellt att få de vacciner som är tillgängliga för närvarande. Min enda oro är att jag inte vet vad biverkningarna består av? Men tack vare länken som jag fått från denna hit kommer jag att kunna uppdatera min information om detta ämne.

3 reaktion på “Herpes zosterinfektion: vad det är och hur man botar det

 1. Vilhelm Holmqvist

  under de senaste sju åren har jag kämpat med herpes zoster, de stora utmaningarna jag hade var stigmatiseringen av människor som tittade på mig på ett väldigt besvärligt sätt. Jag hade herpes zoster spridd över min hand och ansikte så när folk ser mitt ansikte de tenderar att ge mig ett motbjudande utseende, jag bar långa ärmar nästan hela tiden även när vädret var varmt.

  Svara
 2. Simon Hermansson

  Sedan ungefär 2012 har jag haft Herpes Zoster. Jag är äldre till min fru ungefär 15 år. Hon är väldigt vacker och sexig och en söt person. Men tyvärr kan jag inte ge henne den sexuella tillfredsställelse hon behöver.

  Svara
 3. Ogge Norstrom

  Min mamma hade herpes zoster förut och när hon hade mig föddes jag med det och var tvungen att ta medicin, när jag var på college såg folk ut som om jag var en parasit men när jag träffade en vacker tjej som accepterade mig hur jag var jag var den lyckligaste personen någonsin, även om jag tar medicin kan jag inte ge sexuell tillfredsställelse till min fru nu, för jag vill inte att hon ska få samma sak som jag har.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *