Kasta pund: Vad du verkligen behöver veta på din fråga

av | 24 december, 2019

Viktminskning; Idéer som hjälper dig att gå ner i vikt!

Fetma är ett allvarligt tillstånd i Sverige idag. Under 2017-2018 ansågs över två tredjedelar av australiensiska vuxna vara överviktiga. Det är ungefär 67%, det är upp från 63% 2015! För att bättre skydda din hälsa finns det så många saker du kan göra för att gå ner i vikt och hålla den ute!

Öka konditionen

Kalori

1. Ät högproteinfrukost

Att äta en frukost med högt proteinhalt kan hjälpa dig att vara full längre hela dagen. Det minskar din sug och kaloriintag genom dagen också!

2. Före måltider – DRINKVATT

Du hör konstant om vatten när du forskar efter viktminskning, och det finns ett skäl till varför! När du aktivt dricker vatten kan du öka din ämnesomsättning 24-30% på ungefär en timme. En studie visade att dieters som drack vatten trettio minuter innan de äter en måltid skulle äta mindre kalorier, vilket hjälpte dem att tappa 44% mer vikt!

3. Kolhydrater – ät bara dem med fibrer i det!

Detta tips är till stor hjälp när du är en kolhydratälskare, som jag själv! Kolhydrater är inte djävulen, men du måste vara medveten om dem. Ät aldrig kolhydrater om de inte har en fiber. Detta kan hjälpa dig att begränsa godis, läsk och vitt bröd! Kontrollera näringsämnesetiketter!

4. Ta bort frestelsen

Detta är ett tips som verkligen kan hjälpa nästan alla. Våra kök är fulla av frestelser. Alla de godbitar vi håller oss ifrån när vi är uttråkade. Gör dig av med dem! När du tar bort allt detta kan du istället äta hälsosammare livsmedel som du har placerat i ditt hus.

5. Realistiska mål

Så många gånger sätter människor upprörande mål när de börjar sin viktminskning. Sätt inte upp ett mål att förlora 20 pund på två månader. Sätt istället ett litet mål att äta 80% hälsosamt eller träna 3 eller 4 dagar i veckan. Till och med att tappa ett par kilo på några veckor! Var realistisk!

6. Logga din mat

Så många gånger tror vi att vi äter sunt och rätt mängd kalorier men det är vi inte. Det är viktigt att föra en logg över all din mat- och kaloriräknare. Ett bra kaloriföretag är myfitnesspal.

7. Gå en promenad!

Motion kan verka mycket skrämmande när du först börjar din resa till en hälsosam livsstil. Ett bra sätt att underlätta det är att gå en promenad! Även om dina promenader bara är 5 minuter är det bättre än ingenting! Walking är också ett bra sätt att ge hjärt-positiv hälsa!

8. Mellanfasta

Mellanfasta är den nyaste sugen i viktminskningssamhället. Det kan ge enorma viktminskningsfördelar för individer som gör det korrekt. Denna fasta kräver att du bara äter inom en viss tid från 8-9 timmar. Du kommer att äta alla dina kalorier inom den tidsramen.

9. Delkontroll

När du vill uppnå viktminskning och hålla det upp, måste du arbeta med delkontroll. Ibland äter vi verkligen för mycket av en sak. När du loggar in din mat kan det göra underverk att ha ett delkontrollsystem! Det finns portkontrollbehållare som hjälper dig att hålla kontrollen över alla dina livsmedel. Äta att äta på mindre tallrikar kan vara ett mer konservativt sätt att börja kontrollera delen.

10. Viktträning

Om du vill gå ner i vikt och integrera träning måste du definitivt inkludera viktträning! Även om viktträning inte är lika effektiv som cardio, är det effektivt att öka din ämnesomsättning vilket i sin tur hjälper dig att gå ner i vikt. Det fortsätter också att bränna kalorier även efter att du är ute och tränat!

Det nya året är nästan här. Att göra ett mål att bli friskare och gå ner i vikt är något vi alla bör tänka på att göra. Följ dessa tips ovan så att du kan uppnå det viktminskningsmål du vill ha. Och kom alltid ihåg att du redan är vacker. Du ser bara till att din kropp är frisk medan du ser ut som ditt vackra jag!

Vänligen konsultera en primärvårdsläkare innan du börjar med ett nytt diet eller ett träningsprogram. Rådgör också med din läkare om du har några medicinska problem som blossar upp medan du börjar din viktminskningsresa.

5 reaktion på “Kasta pund: Vad du verkligen behöver veta på din fråga

 1. Sixten Hagelin

  Viktminskning har varit ett problem med mig sedan jag var barn. Jag är italiensk och min mamma trodde att sättet att göra dig lyckligt var att mata dig. Jag kämpade med min vikt fram till gymnasiet. Jag bestämde mig för att det inte längre var okej att vara fet så jag sa till min mamma att jag behövde gå ner i vikt och hur tråkigt att jag var fet. Hon gick med och hjälpte mig att gå ner i vikt. Jag är inte överviktig nu och kommer aldrig att vara igen.

  Svara
 2. Patrick Lund

  Jag var 120 kg nu, jag är 95, det tar tid, men du måste följa det regelbundet, daglig träning och selektivt äta och dricka 5–6 liter varmt vatten dagligen.

  Svara
 3. Peter Hansdotter

  Viktminskning är en resa och jag ska berätta om mina. Det krävde mig mycket ansträngning under ett år, men jag har lyckats kasta bort 12 kg. Jag har inte följt en specifik diet eller någonting, jag har bara försökt att vara ärlig mot mig själv och använda massor av appar som FitnessPal. Att räkna kalorier, inse vad som var en hälsosam del och träna dagligen var den verkliga vägen till viktminskning!

  Svara
 4. Jan Bystrom

  Mitt viktminskningsprogram var centrerat kring att räkna kalorier och dricka mycket vatten. Jag fokuserade på att vara mer medveten om de saker jag äter. Jag använde en app för att spåra mina kalorier för varje dag och fokuserade på att minska kaloriintaget med 500 kalorier dagligen. Jag åt grönsaker och frukt, även om jag tillät mig några godis med tanke på att det passade inom min kaloribegränsning och tvingade mig att stå till ansvar för allt jag äter. Att spåra mina kalorier gjorde det möjligt för mig att tappa 30 kilo och inse hur många kalorier som fanns i alla livsmedel jag åt innan.

  Svara
 5. Oskar Ljung

  Jag tappade ungefär 50 kg och nu känner jag mig som en helt ny person! Jag har aldrig varit så lyckligare i mitt liv. Inte bara det, jag ser bra ut, luktar bra och mår bra med mig själv! Jag fick också mer uppmärksamhet från människor överallt där jag går. Allt jag kan säga är att mitt livsval har varit en spelväxlare för mig på så många underbara sätt!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *