Lär dig hur du går ner i vikt att träna bara två gånger i veckan

av | 11 december, 2019

Vill du gå ner i vikt? Lär dig att få muskler först! Diet är bland oss!

Du kan hitta dem överallt, från tidning till youtube, från sociala till hälsomaggar. Du känner igen dem lätt: en lista över livsmedel dividerat med måltider. De kan verka attraktiva vid en första gance eftersom de erbjuder en nyckel viktminskning för alla. Ledmotiv för dessa listbaserade viktminskningslösningar är alltid densamma: skära på mat. Från att skära vanliga kalorier till att bara minska vissa makronäringsämnen eller en viss typ av livsmedel. Med få ord är skärning nyckeln. Problemet med detta tillvägagångssätt är att en förlust alltid leder till en vinst vid någon tidpunkt. En diet kan inte pågå för evigt och med tiden kommer människor att återfå varje enstaka gram som går förlorat i sina dieter. Fråga runt. De allra flesta bantningsmän upplevde en återgång efter sin diet. Det är en viktig fråga, på grund av det tappar människor förtroendet för sin förmåga att kontrollera sin vikt.

Hälsosam livsstil

sallader

Vad gör man då? En lösning kan komma från att balansera fettförluster med muskelvinster

Kort sagt genom att flytta fokus från vikten i sig till kvaliteten på massan som överför denna vikt. Idag är denna praxis känd som kroppskomposition och den är fokuserad på att vara fit snarare än att vara smal. Kroppskomposition är ett utmärkt sätt att förlora fett samtidigt som det passar, vilket får en övergripande god pshysisk form och undviker förlust av mager massa som upplever varje bantningsperson på den ena sidan och inte bromsar ämnesomsättningen å andra sidan. Båda är de viktigaste orsakerna till viktökning efter en diet. Många studier pekar på det faktum att denna metod för viktminskning (men mer korrekt måste vi tala om viktkontroll) är särskilt effektiv hos överviktiga och otränade människor: den typiska delen av befolkningen som startar ett viktminskningsprogram med låg kaloriinnehåll. I själva verket är muskelökning särskilt lätt för nybörjare på gymmet eftersom varje kroppsbyggare vet och även fettförlust är snabbare i början av varje viktkontrollinsats.

Men hur fungerar det?

Kroppsammansättning använder en blandning av olika tränings- och bantningspraxis och behöver en ständig uppmärksamhet på hur kroppen svarar på den för att så småningom utföra en viss variation i rutinerna. I huvudsak finns det tre huvudfokuser på denna praxis: ett litet kaloriunderskott, ett korrekt proteinintag och ett styrketräningsprogram. Den totala framgången beror på framgången för alla tre.

 • För det första, för att uppnå en fettförlust av viss kaloriintag, är det en del av resan. Vid övning med kroppskomposition måste denna reduktion vara lättare än i traditionellt viktminskningsregime. Många källor rekommenderar att du inte skär ner mer än 500 kalorier under ditt underhåll varje dag. Andra gör en kaloriecykling genom att reducera mer dramatiskt kaloriintag på dagar utan schemalagda övningar och äta mer under dagar där de tränar. I båda fallen är resultatet kaloriunderskott varje vecka.
 • För det andra, för att säkerställa att kroppen har "tegelstenar" för att bygga muskler är det viktigt att äta en tillräcklig mängd bra proteiner. En studie utförd av Brigham och Women's Hospital i Boston, USA, visar att kaseiner är de bäst presterande proteinerna i dessa viktkontrollprogram. Tipically rekommenderas att äta 0,8 till 1 gram proteiner per kg kroppsvikt.
 • Den tredje faktorn, utbildning, är "motorn" som bearbetar de två tidigare metoderna till en verklig förändring i kroppens sammansättning. Hur denna förändring uppnås? Genom att ge musklerna en stimulans att växa med en motståndsträning som gradvis blir svårare. I grund och botten ett träning som liknar de som kroppsbyggare använder på gymmet för att öka sina kroppsmassor. Detta inkluderar gradvis överbelastning och ökande antal repetitioner under träningspass.

Kort sagt, samtidigt som den minskar mängden energi som kroppen får från mat tvingas den använda den den har lagrat i form av fett. Problemet är att hungriga kroppar använder muskelproteiner för att producera energi, så den andra faktorn spelar in. Genom att äta en bra mängd protein går kroppen aldrig i proteinsvikt och musklerna kommer inte att minska om kaloriunderskottet inte är för stort och med

6 reaktion på “Lär dig hur du går ner i vikt att träna bara två gånger i veckan

 1. Albin Ostrom

  Hela mitt liv var jag överviktig, jag följde flera dieter tills nyligen att jag började den diet som tilldelats av en näringsläkare i samband med att träna i gymmet och jag kunde tappa 15 kilo på två månader, nu känner jag mig bättre än någonsin och hoppas att tappa mycket mer vikt.

 2. Elias Magnusson

  Jag är gammal nu, det tog lång tid, men jag kan äntligen träna och gå till köpcentret utan att få andetag, det är en insikt att jag kan besöka min familj och vänner.

 3. One Dahlgren

  Jag kunde tappa 30 kilo genom att spåra kalorier och träna. Jag började vara mer uppmärksam på de saker jag ätit och letade upp hur många kalorier de hade. Jag undersökte vilken mängd kalorier jag skulle konsumera för att nå min målvikt och höll fast vid det antalet. Under veckan skulle jag "spara" kalorier genom att äta under den totala mängden kalorier jag behövde för dagen. På helgerna skulle jag låta mig äta mestadels vad jag ville. Eftersom jag hade sparat kalorier under veckan, skulle jag fortfarande avsluta veckan under eller vid den mängd kalorier som rekommenderas för min viktminskningsplan. Jag försökte också träna mer och började springa några gånger i veckan. Jag sprang inte särskilt långt eller mycket snabbt, men varje liten bit hjälpte. För mig handlade det dock mer om mat, eftersom jag älskar att äta och särskilt äter "skräpmat". Att räkna kalorier tillät mig att fortfarande äta lite av den mat jag ville ha medan jag tappade i vikt. Nu när jag brukar räkna kalorier är det andra naturen.

 4. Ovid Widforss

  Jag kunde tappa 20 kilo i vikt på ett år! Jag hoppas att inspirera andra med detta trick – det tar arbete på allvar. När jag förstod att det inte fanns några genvägar kunde jag begå och vikten började släppas. Jag fann att min kropp svarade bäst på att begränsa kalorier och öka träningen. Det är det, det är hemligheten!

 5. Thomas Bruun

  Jag tappade nyligen massor av vikt med den vackra metoden för vattenfasta. Och dessutom intermittent fasta och keto. Men tyvärr orsakade stress ett stort återfall och naturligtvis fick jag allt tillbaka. Jag var i grund och botten äta i liksom 8 månader i rad och raderade allt det fasta arbetet från föregående år. För närvarande men jag är på vagnen igen och jag känner mig mer hoppfull än någonsin den här gången. Redan ner på 4 kg sedan för två veckor sedan.

 6. Gertorn Brahe

  Jag tappade 0 kg på 2 veckor men jag har inte gett upp ännu det är lång väg att gå men dåligt gör det. Viktminskning tar tid! Jag börjar vara ärlig mot mig själv och accepterar att allt tar tid och hårt arbete. Jag kommer huvudsakligen att fokusera på träning och kalori in / outtake.

Lämna ett svar