Zithromax är ett antitoxin som kämpar mot mikroskopiska organismer

av | 1 juni, 2020

Köpa Zithromax Gran Canaria

Köp Zithromax Cialis

När det gäller behandling av många bakteriella infektioner är Zithromax (azitromycin) en av de mest läkemedelsrekommenderade medicinerna och av goda skäl. Det har fått ett rykte för att vara pålitligt i sin förmåga att döda en mängd olika typer av bakterier. Det har använts vid behandling av olika infektioner som hudutslag, rosacea, blefarit och till och med KOL. Men det är styrka för att behandla sexuellt överförda sjukdomar som nongonokock uretrit, cervicit och klamydiainfektioner är det den är mest känd för.

När det gäller klamydia orsakas infektionen av en typ av bakterier som kallas Chlamydia trachomatis. Denna bakterie dödas lätt av Zithromax i de flesta fall hos både män och kvinnor. Medan vissa typer av bakterier kan växa resistens mot olika typer av antibiotika, är antimikrobiell resistens mot Zithromax extremt sällsynt med över 95% effektivitet enligt de senaste studierna. Detta gör Zithromax till ett föredraget alternativ, men behandling måste normalt påbörjas direkt för att få bästa resultat. Dessutom måste hela doseringen eller kursen slutföras för maximal nytta.

Zithromax finns i olika former. Tabletter är den vanligast föreskrivna formen, men det finns också en flytande suspensionstyp och en typ av utsläppssuspension. Den finns i olika styrkor, inklusive 250 mg, 500 mg och 600 mg. Före Zithromax föreskrevs de med klamydia ofta en 7-dagars kurs med andra antibiotika såsom doxycyklin. Allt förändrades när forskare fann att i de flesta fall kunde en enda dos på 1 gram Zithromax vara lika effektiv. Så det är vanligt att de med klamydia tar två 500 mg doser eller motsvarande 1 g. Allt beror dock på vårdgivarens åsikt. Medan CDC rekommenderar en enda dos på 1 g för klamydia i de flesta fall, kan din läkare vara mer bekant med de hälsotillstånd du kan ha och känner att en mer långvarig kurs är nödvändig vid en mindre dos varje dag.

Tillgången på Zithromax skiljer sig åt mellan olika länder. I vissa länder är det tillgängligt utan disk utan recept, medan i andra länder är ett läkarbesök nödvändigt och det måste förskrivas. Att beställa det online har också blivit ett alternativ de senaste åren också för vissa människor. Detta kan spara mycket av förlägenhet som vissa människor känner när de måste släppa sina recept på ett lokalt apotek.

Även om biverkningar med Zithromax är sällsynta är det ett antibiotikum och alla antibiotika kan orsaka biverkningar hos en liten andel människor. Det är generellt säkert och acceptabelt för de flesta friska vuxna. Vissa personer med underliggande sjukdomar, särskilt de med leverproblem, kanske inte kan ta Zithromax. Det bör inte heller blandas med andra mediciner om inte en läkare säger att det är säkert att göra det.

10 reaktion på “Zithromax är ett antitoxin som kämpar mot mikroskopiska organismer

 1. Rune Magnusson

  Azitromycin används för att behandla en mängd olika bakterieinfektioner. Det är ett antibiotikum av makrolid-typ. Det fungerar genom att stoppa tillväxten av bakterier. Detta läkemedel fungerar inte för virala infektioner (som vanlig förkylning, influensa). Onödig användning eller missbruk av antibiotika kan leda till minskad effektivitet. Hur du använder Zithromax Tablet Läs Läs informationsbroschyren om den finns tillgänglig från din apotekspersonal innan du börjar ta azitromycin och varje gång du får en påfyllning. Om du har några frågor, fråga din läkare eller apotekspersonal. Ta detta läkemedel per mun enligt anvisningar från din läkare, vanligtvis en gång dagligen med eller utan mat. Du kan ta detta läkemedel med mat om magbesvär uppstår. Doseringen är baserad på ditt medicinska tillstånd och svar på behandlingen. För bästa effekt, ta detta antibiotikum vid jämnt åtskilda tider. För att hjälpa dig komma ihåg, ta detta läkemedel samtidigt varje dag. Fortsätt ta detta läkemedel tills hela det föreskrivna beloppet är klart, även om symtomen försvinner efter några dagar. Att stoppa medicinen för tidigt kan göra det möjligt för bakterier att fortsätta växa, vilket kan leda till att infektionen återkommer. Antacida innehållande aluminium eller magnesium kan minska absorptionen av azitromycin om det tas samtidigt. Om du tar en antacida som innehåller aluminium eller magnesium, vänta minst 2 timmar före eller efter att du tagit azitromycin. Dosen av detta läkemedel kommer att vara annorlunda för olika patienter. Följ din läkares beställningar eller anvisningarna på etiketten. Följande information inkluderar endast genomsnittliga doser av detta läkemedel. Om din dos är annorlunda, ändra inte den såvida inte din läkare ber dig att göra det. Mängden medicin du tar beror på styrkan hos läkemedlet. Antalet doser du tar varje dag, den tillåtna tiden mellan doserna och hur lång tid du tar medicinen beror också på det medicinska problem som du använder läkemedlet för. För oftalmisk doseringsform (ögondroppar): För bakteriell konjunktivit: Vuxna, tonåringar och barn 1 år och äldre – Lägg en droppe i de drabbade ögonen två gånger om dagen i 2 dagar, varvid varje dos är minst 8 till 12 timmars mellanrum. Lägg sedan en droppe i det eller de drabbade ögonen en gång om dagen under de kommande 5 dagarna. Barn under 1 år – Användning och dos måste bestämmas av din läkare.

  Svara
 2. Joar Magnusson

  Jag fick detta läkemedel mot öroninfektioner. Att ta detta läkemedel var inte så illa. Det gjorde ont i magen lite men jag glömde att ta den med mat de första doserna. Jag hade inte diarré som vissa människor fick med den här medicinen. När jag tog det med en måltid stördes inte magen av det. Azitromycin hjälpte min öroninfektion att bli bättre, men doktorn sa att jag kanske skulle behöva en andra omgång och att det är vanligt att jag behöver två omgångar ibland. Jag tror också att det hjälper att dricka mycket vatten när jag tar pillerna. Använd definitivt mer solskyddsmedel medan du tar det eftersom du lätt kan bränna.

  Svara
 3. Anonym

  Zithromax kan vara användbart läkemedel men det har vissa biverkningar. Jag tog det för att lösa en infektion jag hade genom att ha oskyddat sex. Det kan skapa lösa avföringar och magvärk om du tar den med tom mage. Ibland kan reaktionerna vara mer eller mindre allvarliga, men de kommer alltid att vara matsmältningsrelaterade.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *